Resultaten van de afgelopen 4 jaar

CU resultaten.jpg 17:27

Onze lijstrekker en fractievoorzitter Hendri Witteveen heeft onderstaande reactie geschreven die we graag hier delen.

Wat vond u het beste resultaat dat uw fractie in de afgelopen vier jaar heeft bereikt?

Dat is een heel goede vraag, ook best lastig te beantwoorden. Als fractie hebben we ons met hart en ziel ingezet om de kwetsbaren in de samenleving te ondersteunen en recht te doen aan natuur en milieu. Dat was deze periode niet eenvoudig vanwege de grote tekorten in de jeugdzorg en de andere taken die we van het Rijk hebben gekregen.

We konden als kleinste partij mee doen in de coalitie en hebben daardoor het beleid vanaf het begin mede kunnen bepalen. We hebben onze doelen nagestreefd door te werken aan goede verhoudingen, want samen kom je verder. We hebben ervoor gevochten dat de sociale voorzieningen op peil konden blijven en dat de overgang naar duurzame energie stevig is opgepakt. We hebben gezien dat het college met wethouders van D66, PvdA, CDA en VVD dit heeft gerealiseerd en daarbij de afgelopen vier jaar de financiën ook op orde heeft gebracht. Een sluitende begroting is niet het hoogste doel maar wel een belangrijke randvoorwaarde om ook in de toekomst voor inwoners en omgeving zorg te dragen. Dit alles samen is het mooiste dat we hebben bereikt en daar zijn we dankbaar voor.

Daarnaast zijn er enkele onderwerpen waar we ons als ChristenUnie specifiek voor hebben ingezet. Zo heeft de raad op een voorstel van ons besloten dat buiten de doorgaande (provinciale) wegen de fiets uitgangspunt moet zijn voor de inrichting en niet een sluitpost. Verder zijn we blij dat de openingstijden van de winkels op zondag weer zijn zoals ze voor de Corona waren. Hierdoor hebben de kleine zelfstandigen en winkelmedewerkers toch nog gedeeltelijk een rustdag. Ten slotte heeft de raad op ons verzoek de mogelijkheden van een raadsakkoord onderzocht. Als de nieuwe raad daartoe besluit, worden de plannen voor de komende vier jaar niet alleen door de nieuwe coalitie maar ook deels door de raad als geheel gemaakt. Daardoor zijn de inwoners breder vertegenwoordigd en kan de raad zijn positie als tegenmacht en controleur van het college versterken. Zo maken we ons streven naar goede samenwerking concreet.

« Terug