Motie veiligheidsbeleving Burgemeester Bloemersstraat

Bloemershof-1-1920x1280-1.jpgwoensdag 28 februari 2024 20:53

27 februari 2024 heeft de gemeenteraad van Rheden het bestemmingsplan Burgemeester Bloemersstraat in Dieren vastgesteld. Dit maakt de bouw van 32 woningen achter de brandweerkazerne en De Tender mogelijk. De PvdA heeft daarin mede namens de ChristenUnie een motie “Veiligheidsbeleving serieus nemen” ingediend.

De aanwonenden en de directie van De Tender hebben namelijk zorgen over de veiligheid van de scholieren op de Harderwijkerweg. Die wordt er niet beter op nu volgens dit plan voor zeven woningen gebruik gemaakt wordt van de inrit van de school. De raad wil dit plan graag doorzetten om zo snel mogelijk die woningen te bouwen.

De motie roept het college op om nu, tijdens de uitvoering van het plan en daarna met de school te kijken naar de veiligheid en indien nodig maatregelen te treffen. De wethouder zag de toegevoegde waarde van de motie niet zo, maar ik heb er namens de ChristenUnie een warm pleidooi voor gevoerd. Wij geven als raad hiermee gehoor aan de zorgen van de inwoners en mocht het toch wat langer duren voordat het plan gerealiseerd wordt, dan is een motie toch duidelijker dan een toezegging van het college. We denken zo recht te doen aan woningzoekenden én verkeersdeelnemers.

Hendri Witteveen

« Terug

Reacties op 'Motie veiligheidsbeleving Burgemeester Bloemersstraat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.