Belastingverhoging: Samen moeten we het doen

Fractie 3 personen bewerkt.jpg 10:30

Naast alle zorgen in de wereld komt er ook dichtbij veel op ons af. Hoe houden we een gemeente waarin het goed leven is? Hoe doen we recht aan elkaar, natuur en milieu en woningzoekenden? Hoe krijgen we een warm huis, ook in de toekomst. Dat alles raakt aan de begroting van de gemeente.

De gemeente heeft moeite de eindjes aan elkaar te knopen. De afgelopen jaren hebben we de lasten (ozb) laag gehouden. Maar door stijgende en onvoorspelbare kosten hebben we ingeteerd op de algemene reserve, het spaarpotje van de gemeente. Dat is nu bijna leeg. De vooruitzichten zijn slechter dan een jaar geleden. De ChristenUnie wil nu geen onomkeerbare besluiten nemen, geen voorzieningen beëindigen. Daarom vinden we belastingverhoging voor 2024 noodzakelijk.

Komend voorjaar willen we als gemeenteraad goed nadenken over wat de gemeente in de toekomst nog wel kan doen en wat niet en wat dat mag kosten. Dat bepaalt de begrotingen van 2025 en daarna.
We staan voor grote uitdagingen. Alleen samen, als inwoners, verenigingen, bedrijven en gemeente, kunnen we die aanpakken. De ChristenUnie nodigt u uit om daarin mee te denken. Ideeën? Stuur een e-mail naar fractie@rheden.christenunie.nl.

Deze bijdrage is verschenen in de Regiobode van 1 november 2023.

« Terug

Reacties op 'Belastingverhoging: Samen moeten we het doen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.