WMO drukt op de begroting

hendri witteveen Rheden 2010woensdag 07 november 2018 10:41

De raad van Rheden heeft vanavond 6 november ingestemd met de begroting. Voorafgaand aan de begrotingsbehandeling is de collegeagenda behandeld in een informatievergadering. Zoals veel gemeenten kampt Rheden met de hoge kosten van de WMO en de jeugdzorg. Zonder ingrijpen van het college zou er de komende 4 jaar een tekort zijn ontstaan van gemiddeld 3 miljoen euro per jaar. Vooral door de reserves kritisch te bekijken en er geld uit te putten en door een bezuiniging van 5%  op de personeelskosten heeft het college de begroting over vier jaar gemiddeld sluitend gemaakt.

De oppositie (SP, GL en GPR/B) heeft tegen de begroting gestemd, vooral vanwege de manier waarop deze tot stand gekomen is. Er is nooit een diepgaand debat over het coalitieakkoord geweest. Dat akkoord heeft het college uitgewerkt in een collegeagenda. Het heeft lang geduurd voordat die af was. Ook de begroting kwam laat beschikbaar. Men voelde zich onvoldoende meegenomen in de keuzes die hebben geleid tot een sluitende begroting.

De coalitiepartijen (VVD, CDA, PvdA D66 en CU) waren ook niet gelukkig met de late verzending van de stukken. Ze beseffen ook dat het niet eenvoudig zal zijn de begroting volgens plan uit te voeren, maar ze hebben vertrouwen in het college. Ze vinden vooral belangrijk dat de ideeën van het coalitieakkoord vertaald zijn in de collegeagenda en de begroting.

 -Hendri Witteveen-

Raadslid Christenunie Rheden

« Terug

Reacties op 'WMO drukt op de begroting'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.