ChristenUnie steunt motie om agrarische toekomstplannen op Landgoed Middachten natuurinclusief te maken

landscape-4865961_1280.jpgdinsdag 28 maart 2023 16:24

Vandaag wordt in de gemeenteraad van Rheden een motie ingebracht die oproept tot voortschrijdend inzicht over agrarische toekomstplannen op Landgoed Middachten in Ellecom. De initiatiefnemers hiervan zijn GPR/Burgerbelangen, Partij van de Arbeid en de ChristenUnie en de motie wordt mede ingebracht door GroenLinks en D66.

Alweer enkele jaren geleden is er toestemming gegeven door de gemeente en door de provincie Gelderland voor een boerderijverplaatsing aan de Eikenstraat te Ellecom en daarmee ook voor de bouw van een nieuwe melkveestal. In de media is onlangs  opnieuw veel aandacht geweest voor deze plannen, ook al zijn die op dit moment nog niet concreet.

Wij vinden dat de overheid betrouwbaar moet zijn en dat we daarom niet terug kunnen en moeten komen op eerdere afgegeven beslissingen en besluiten. Tegelijkertijd zullen we de hoeveelheid stikstof die op de Veluwe terecht komt, moeten verminderen om de natuur te beschermen. Daar zijn stevige maatregelen voor nodig die helaas veel veehouders zullen raken.

Eén van de manieren waarop we tot stikstofreductie kunnen komen is om agrarische bedrijven te stimuleren natuurinclusief te produceren. Wij hechten aan de continuïteit en daarmee ook de duurzaamheid van landgoed Middachten en roepen daarom met de motie alle betrokkenen op om daarover in gesprek te gaan. Wij zijn er van overtuigd dat een constructieve dialoog tussen Landgoed Middachten, de betrokken veehouders, aanwonenden, de gemeente en de provincie de basis kan zijn voor een mooie gezamenlijke toekomst, waarin ruimte is voor boeren, voor natuur, voor recreatie en voor wonen.

Klik hier voor de volledige tekst van de motie.

Labels
Gemeenteraad
Moties en Amendementen

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie steunt motie om agrarische toekomstplannen op Landgoed Middachten natuurinclusief te maken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2023 > maart

Geen berichten gevonden