Nabetaling (oud)fractievoorzitters

lijsttrekker_links 18:56

Soms is het prettig wanneer je niet mee hoeft te beslissen, aanleiding voor een subjectieve beschouwing vanaf de zijlijn.
De gemeente heeft in de periode van 2009 tot 2014 verzuimd de fractievoorzitters de aanvullende vergoeding uit te betalen waar ze recht op hadden. Geen van de fractievoorzitters heeft daarop gelet. Een oud-fractievoorzitter heeft de gemeente er in december 2019 op gewezen. Inmiddels was het recht net verjaard. Het voorstel is vanwege coulance de betrokkenen te vragen of ze alsnog het geld willen hebben waar ze recht op hadden. Op 27 oktober is het besproken zonder mij en de andere vier raadsleden die een belang hebben.

De Gelderlander kopt: “Rhedense fractievoorzitters mogen 12.000 euro verdelen - Het schip met geld vaart eindelijk binnen voor de helden van de Rhedense democratie.” & "Achterstallig extraatje voor oude fractievoorzitters Rheden komt er"

Thomas Eskes is tegen het voorstel omdat we ook niet zo coulant zijn voor onze inwoners. Tim Endeveld wil juist ook coulant zijn voor inwoners. De gemeente moet zich aan de wet houden, heeft dat niet gedaan en moet dat dus herstellen. Dat beoogt dit voorstel. Yola Hopmans is niet voor het voorstel en wil de namen van degenen die er eventueel gebruik van maken openbaar maken, ze vraagt zich af of we bij inwoners er ook op terugkomen als die ons na tien jaar op een fout wijzen. Tim vindt niet dat we de oud-fractievoorzitters aan de schandpaal moeten nagelen. Yola zegt dat ze alleen transparantie wil, op internet noemt men ons graaiers (de discussie op de site van De Gelderlander was overigens genuanceerd). Tim vindt dat geen argument. Marleen Noorland geeft aan dat het een vergoeding is waarvoor werk is verzet en Bert de Lange vindt coulance redelijk in dit soort gevallen waarin het vertrouwen is beschaamd. De betrokkene kan dan zelf uitmaken of hij hier gebruik van maakt en zich hierover verantwoorden. Thomas wil dan daarmee bij de inwoners beginnen. Richard Sivasli wil ook gezien de financiële positie van de gemeente zich strikt houden aan de wet – geen coulance!

Het voorstel is met een nipte meerderheid aangenomen. Ik zal overigens niet van de mogelijkheid gebruikmaken.

Hendri Witteveen

« Terug

Reacties op 'Nabetaling (oud)fractievoorzitters'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.