Fietsers moeten op overvliegende auto's letten

wegversmalling 14:45


WhatsApp Image 2020-07-02 at 14.39.16.jpeg


In de eerste 5 maanden van dit jaar zijn er al diverse auto's de bocht uitgevlogen voor de sluis van de N348 richting Spankeren. Doordat het naastgelegen fietspad niet wordt gescheiden door een vangrails kunnen er levensgevaarlijke situaties ontstaan voor fietsers en scooters. Het mag een wonder heten dat er tot op heden geen doden zijn gevallen.

Doordat onoplettende automobilisten koste wat het kost op het laatste moment willen invoegen, vliegen ze na het verdrijvingsvlak de bocht uit. Een waarschuwingsbord is bijna onzichtbaar door de bosschage en een groenstrook is de enige bescherming voor fietsers.

De ChristenUnie heeft beging juni al vragen gesteld omtrent deze verkeerssituatie. De gemeente en de Provincie zijn op de hoogte van de ongevallen en doen onderzoek. Maar elke dag zonder vangrail is levensgevaarlijk voor de gebruikers van het naastgelegen fietspad. Er moet nu actie worden ondernomen!

WhatsApp Image 2020-07-02 at 14.39.15.jpeg

https://www.gelderlander.nl/rheden/auto-op-zijn-kant-bij-ongeluk-met-vrachtwagen-in-dieren~aac51668/

https://www.gelderlander.nl/rheden/auto-ramt-hek-en-belandt-op-zijkant-na-aanrijding-in-dieren~aed99d86/

wegversmallingAntwoorden op vragen CU over de verkeersveiligheid van de invoegstrook N348 Dieren/Spankeren
Aanleiding: Verkeersveiligheid invoegstrook N348 Dieren-Spankeren


Bij de korte invoegstrook N348 Dieren-Spankeren na de kruising met de Zutphensestraatweg-Burgemeester Willemsestraat hebben herhaaldelijk ongelukken plaatsgevonden, zo ook vrijdag 29 mei j.l. , een auto is op de kop over het fietspad geschoven en tegen het hek van de Zeeverkenners gebotst na een mislukte invoegactie. Tot op heden hebben deze ongelukken geen fatale gevolgen gehad, maar wanneer er zich een of meerdere fietsers op het fietspad hadden bevonden tijdens zo’n ongeluk, had dit heel anders af kunnen lopen. 

 

Vraag 1:  Bent u op de hoogte van de situatie en de opgetreden ongelukken?
Antwoord: Ja, het is opgevallen dat er op deze provinciale weg te veel ongevallen in een te korte tijd hebben plaatsgevonden. Ook de inwoners van Spankeren hebben bij de herinrichtingsplannen voor de N348 ons op deze ongevalslocatie gewezen.

Vraag 2: Bent u met ons van mening dat het verbeteren van de veiligheid hier urgent is, bijvoorbeeld door het plaatsen van een vangrail langs het fietspad en mogelijk een waarschuwingsbord voor de korte invoegstrook. 
Antwoord: Er moet eerst gekeken worden naar de aard en omstandigheden van de ongevallen om zo de oorzaak van de ongevallen te kunnen achterhalen. Van hieruit kun je dan beoordelen of er aanpassingen aan de inrichting van de weg gedaan kunnen worden die de kans op een ongeval verminderen.

Vraag 3: Hebt u hierover overleg met de provincie, of bent u bereid dat te voeren? 

Antwoord: Ja, het knelpunt wordt door de provincie ook onderschreven en op dit moment is de provincie zelfs al aan het kijken naar mogelijke korte en lange termijn oplossingsrichtingen.

« Terug

Reacties op 'Fietsers moeten op overvliegende auto's letten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.